3 tips til let og hurtigt at få en sund kost

Der er vist ingen tvivl om, at det er en rigtig god idé at spise sund kost. Men i en travl hverdag med job, familie og forpligtelser, kan det godt være svært at få tid til at spise så sundt, som man gerne vil. Men sund kost behøves faktisk ikke at være hverken tidskrævende eller besværligt! I artiklen her deler vi vores 3 allerbedste tips til let og hurtigt at få en sund kost. Vi håber, at det kan inspirere dig til at gøre sund kost til en del af din hverdag, så du også kan mærke hvordan sund og lækker kost giver god energi i kroppen!

Sænk dine (høje) forventninger, og spis sundt og simpelt

Tager du et kig i kogebogssektionen i din lokale boghandel, er det let at blive blæst bagover af de mange flotte – og nok også tidskrævende og besværlige – retter. Det kan let virke helt uoverskueligt at spise sund kost, hvis det skal være på niveau med de retter, du finder i kogebøgerne!

Vil du gerne nemt skyde genvej mod at spise sundere og nyde gavn af alle de positive følger sund kost har, er vores første tip til dig derfor at sænke dine sikkert tårnhøje forventninger. At spise sundt kan sagtens være på gastronominiveau, men det behøves det ikke. Det er sagtens muligt at spise sundt og simpelt – uden at jonglere med fine ingredienser og svære tilberedningsformer. Hummus med gnavegrønt, en nem linseret eller nicecream lavet af frosne bananer er gode eksempler på hurtig, lækker og sund mad!

Læg en madplan, og spar både penge og tid

Der er både penge og tid at spare, og sundhed at vinde, ved at spise efter en ugentlig madplan. Sætter du lidt tid af hver uge til at planlægge ugens måltider, kan du let sørge for at tænke sunde måltider ind. Og lægger du madplan efter ugens tidbudsavis, kan du også på denne måde let benytte dig af dit yndlingssupermarkeds gode (og sunde) tilbud.

Mangler du ofte tid i hverdagene til at lave aftensmad, og falder du ofte i takeaway eller frysepizza-fælden? Her kan en madplan også hjælpe. Ved du i forvejen hvilke aftenener, det tit glipper, kan du planlægge din ugentlige madplan sådan, at du sørger for at lave en ekstra portion til de måltider, hvor det brænder på.

Lav en madklub med dine venner, og slip for selv at lave sund mad

Sidste og tredje tip til let at spise sundere, er at lave en madklub med nogle venner, som også gerne vil spise sundere. Så slipper I for at lave sund mad hver aften, og kan samtidig nyde hinandens selskab! Og når det bliver svært at holde fast i den sunde kost, er det godt at være i samme båd med nogle, der også gerne vil leve sundere.

Ja, at få en sund kost er faktisk ikke lige så svært, som det kan virke! Med disse tre lette tips kan du hurtigt komme i gang med at spise sund kost, og holde motivationen oppe.