4 alternative ting citron kan bruges til og hvorfor

Citron kan faktisk næsten være et vidundermiddel i maden, da en lille smule syre fra frugten kan løfte smagen til nye højder. Men citron kan bruges til rigtig mange andre ting, da den smukke citrusfrugt har mange egenskaber, der gør den velegnet til rengøring, hudpleje og meget, meget mere. Læs her om 4 ting, du kan bruge citron til og hvorfor.

1. Rengør mikrobølgeovnen med citron

Hvis du også har oplevet at mikrobølgeovnen er blevet dækket til af madrester, så har du måske også oplevet, at de kan have brændt sig fast på siderne og i toppen af mikroen, så madresterne næsten er umulige at fjerne. Ifølge magasinet Isabellas kan du lade syren fra en citron løsne madresterne ved at skære en citron i to dele, lægge den i en kop vand og lade den køre i mikrobølgeovnen på fuld effekt, indtil der er damp på glasset i lågen. Derefter lader du koppen med citronen stå i ovnen i 15 minutter, og så kan du let og nemt fjerne madresterne fra både sider og top.

2. Brug citron til at afhjælpe uren hud

Der er masser af C-vitamin i citron, og det er ikke kun det indvendige af din krop, der kan få gavn af vitaminerne. Det er nemlig også gavnligt for huden at blive renset med citron engang imellem. Ifølge bloggen ChriChri kan du gnide en halv citron på huden i ansigtet en gang om ugen, da det kan fjerne snavs og olie, der ikke behøver at være der, og med tiden kan citron og C-vitaminer være med til at afhjælpe uren hud.

3. Citron kan fjerne rust

Endnu engang er syren i citron en helt, for hvis du har værktøj eller andet liggende, der er fyldt med rust, kan du bruge citron og salt til at løsne rusten. Pas dog på med at lade blandingen sidde for længe, da det kan gøre mere skade end gavn. Du kan også fjerne rust fra tøj med denne blanding, og ifølge magasinet Isabellas, skal du blot blande citronsaft og salt og lade det sidde på pletterne, imens det tørrer i solen. Processen kan eventuelt gentages, hvis det er nogle meget genstridige pletter.

4. Giv dit hår en makeover med citron

Det er et gammelt trick, at citron kan lysne dit hår, men den er altså god nok. Den syreholdige saft fra citron er et naturligt blegemiddel, og det kan altså være værd at prøve af, hvis du synes, at dit hår trænger til et nyt look. Ifølge magasinet Costume virker saften fra citron som blegemiddel, fordi det åbner hårstrået, og når du så kommer ud i solen, vil dens stråler have lettere ved at lysne håret. Costume anbefaler, at du kommer citronsaft på en sprayflaske, sprayer det i håret og lader det tørre i solen. De anbefaler også, at du vasker håret og bruger en hårkur af god kvalitet bagefter, da du ellers kan risikere, at dit hår tørrer meget ud efterfølgende.