4 syrlige nytårsdesserter

Nytårsaften er festen på året, som alle ser frem til. Og 2021 er ingen undtagelse. Efter to års nytårsabstinenser drømmer mange om at holde et brag af en fest. Og til en ordentlig nytårsaften må man selvfølgelig ikke glemme det søde punktum. Men hvorfor ikke krydre det søde med det syrlige?

Hvis du ligesom os elsker de syrlige desserter, så er du landet det helt rigtige sted. Vi har nemlig sammensat en liste med 4 skønne, syrlige nytårsdesserter, der kan løfte årets sidste aften til nye højder.

1. Macarons med citronganache

Nytårsaften må desserten gerne være lidt ekstra eksklusiv. Og hvad er mere elegant end de små franske fristelser i alskens farver? Det er ikke kun smagen, der gør de små macarons til den perfekte syrlige nytårsdessert. Det er også tanken om, hvor besværlige de små stykker bagværk egentlig er. Det kræver nemlig både håndelag og træning at bage den perfekte macaron. Så vær ude i god tid, hvis du gerne vil lære at mestre kunsten.

Drømmer du om at servere små dekadente fristelser for dine gæster nytårsaften? Så finder du en skøn opskrift på macarons med citronganache her.

2. Citronfromage med fløde

Vi fortsætter vores liste med en vaskeægte klassiker, der måske ikke virker helt så fornem som de gule macarons. Men man skal ikke skue hunden på hårene. For sandheden er, at en klassisk citronfromage med letpisket fløde på toppen er sand gudespise. Og hvorfor skulle man ikke unde sig selv en himmerigsmundfuld på årets sidste dag?

Citronfromage er på alle måder den perfekte syrlige nytårsdessert, da den kan laves i god tid i forvejen. Det betyder, at du ikke skal stresse over madlavningen i sidste øjeblik eller føle dig hensat til køkkenet, mens dine gæster hygger sig med snak ved spisebordet.

Det er supersimpelt at lave citronfromage. Vær dog nøje med at følge opskriften præcist, så du får det bedste resultat. Du finder opskriften på en luftig og lækker citronfromage her.

3. Cheesecake med citron

Cheesecaken er fast inventar i det amerikanske dessertkøkken, hvor de ofte findes i bagte udgaver. I Danmark er der i højere grad tradition for cheesecakes – eller ostekager – i mousseudgaver. Cheesecakes er ideelle som syrlig nytårsdessert, da det syrlige kommer i spil fra både cremefraichen og citronen.

Skal dit nytårsbord prydes med en frisk, syrlig og fløjlsblød lille sag, så finder du en skøn opskrift på cheesecake med citron her.

4. Citrontærte med hvid chokolade

Tærten hører til blandt det mest alsidige stykker bagværk og findes i utallige forklædninger. Endog både i det søde og i det salte køkken. Fælles for alle tærter er, at en sprød bund med blødt fyld får tingene til at gå op i en højere enhed.

Den næste kandidat på vores liste over syrlige nytårsdesserter er ingen undtagelse; nemlig en skøn citrontærte med hvid chokolade. Her er der skruet på alle de knapper, der gør en dessert velsmagende: sprød skorpe, snasket fyld, lækker og knasede hvid chokolade og sidst – men ikke mindst – samspillet mellem det søde og det syrlige.

Skal du glæde dine gæster med lækker syrlig nytårsdessert? Så finder du opskriften på den skønne citrontærte med hvid chokolade her.