5 gode grøntsager til laks

Laks er en fantastisk spise, og den lettere lyserøde fisk er en populær en af slagsen her i Danmark, hvor du finder laks i alle mulige former og tilberedninger i både køle- og fryseafdelingen i de danske supermarkeder. Men det er nu også rart med grøntsager til laks, og mangler du inspiration, så får du her 5 gode grøntsager til laks, som du kan tilberede derhjemme.

1. Asparges

Af de mest klassiske grøntsager til laks findes selvfølgelig asparges, der både i dampet, kogt, stegt og bagt version fungerer godt til laks og anden fisk. Asparges er gode grøntsager til laks både som grønne asparges og hvide asparges, og faktisk passer asparges til rigtig mange fisk. Særligt om sommeren er asparges gode grøntsager til laks, fordi de har en meget mild smag, og derfor passer godt til en varm sommeraften. Prøv for eksempel en salat med asparges og røget laks, eller smid både laks og asparges på grillen.

2. Fennikel

Fennikel har en meget karakteristisk smag, der leder tankerne hen på anis eller lakrids. Og fennikel kan faktisk også være gode grøntsager til laks, fordi fisken og den let lakridsagtige smag går rigtig godt sammen. Særligt til vintertid kan fennikel være god, da den er i sæson, og vintermånederne er typisk også oplagte til retter med nogle lidt mere tunge smage end ellers.

3. Porrer

Under klassiske grøntsager til laks findes også porrer, der med sin let løgagtige smag går godt med rigtig mange typer kød og andre grøntsager. Er du til fløde eller flødeoste, mascarpone eller lignende, fungerer det også rigtig godt sammen med porrer til laks. Du kan lave det let for dig selv og smide både laks, porrer og andre ingredienser i et fad og derefter bage det i ovnen, og så kan du holde helt fri, indtil hele herligheden er klar.

4. Rød peber

Rød peber er måske ikke en af de grøntsager til laks, som du først tænker på, men det kan faktisk sagtens gå sammen. For eksempel er varmrøget laks og rød peber en rigtig god kombination, for eksempel sammen med en god flødesovs og frisk pasta, så det bliver en dejlig varm ret. Eller prøv at kombinere chili, rød peber og laks enten på grillen eller i ovnen, så du får en ret, der varmer godt indefra, og som helt sikkert også vil være en god vinterret. Sammen med peberfrugt, kan du også bruge tomat som grøntsager til laks.

5. Squash

Squash er måske ikke den første type grøntsag, du tænker på, når du tænker på grøntsager til laks, men ikke desto mindre kan de to sagtens følges ad. Squash er endnu en meget mild grøntsag, der kan tilberedes på mange måder sammen med laks, så du kan igen smide det i ovnen i et fad, stege det, grille det, eller hvad du nu har lyst til. Er du ikke til squash i ovnen, så kan du prøve at lave lange strimler af det og bruge det som grøntsagspasta til laks.