5 smagfulde, lette citronkylling-retter

Citron og kylling er to ingredienser, der går rigtig godt sammen. Derfor findes der også rigtig mange forskellige opskrifter, der både inkluderer citron og kylling, eller som simpelthen bare hedder citronkylling, og fælles for de fleste af dem er, at de både er smagfulde og lette. Her får du 5 bud på citronkylling.

1. Kyllingelår med citron, hvidløg og rosmarin

En ingrediens, der går igen i mange retter med citron og kylling, er rosmarin, der passer enormt godt ind i kombinationen, da rosmarin kan tilføje en frisk og let parfumeret smag til retten. Her får du en opskrift på lækre kyllingelår, hvor denne kombination af smage og krydderier gør det til en enormt smagfuld ret, der også er nem at lave, da alle ingredienser bare skal i et fad og have god tid i ovnen.

Find opskriften fra Marinas Mad her

2. Citronmarineret kylling

Hvis du følger denne opskrift, får du en lækker og saftig citronkylling, der også blot skal have god tid i ovnen. Du kan enten vælge at lave opskriften med kyllingeoverlår eller med en hel kylling, afhængigt af hvilken slags kylling, du har derhjemme, eller hvor mange personer, du laver mad til. I denne opskrift anbefales en frisk salat af spidskål, æble og ærter samt et flute som tilbehør til den lækre citronkylling.

Opskriften er fra Femina og findes her

3. Citronkylling med hvidløg og rosmarin

Som tidligere nævnt, er der mange opskrifter på citronkylling, der også indeholder rosmarin, og det er ikke tilfældigt, for det er altså nogle ingredienser, der virkelig spiller godt sammen. I denne opskrift skal du partere en hel kylling og lade den hygge sig i ovnen sammen med de andre ingredienser. Opskriften er fra Madens Verden, og de hævder selv, at det er ligesom den klassiske lørdagskylling – men meget bedre. Det er selvfølgelig op til dig selv at prøve af.

Find opskriften her

4. Kylling i fad med citron, timian og kartofler

Er du ikke den store fan af rosmarin, kan du i stedet prøve denne version af ovnbagt kylling med timian i stedet. Både kylling og kartofler kan komme i ovnen samtidig, og efter 45 minutter er maden klar, så det er virkelig en nem ret, der passer sig selv, så du kan bruge tiden på noget andet, du hellere vil.

Opskriften er fra alt.dk, og du kan læse den her

5. Græsk citronkylling med kartofler, tzatziki og tomatsalat

Hvis du er mere til retter inspireret af middelhavsområdet, så er denne græske citronkylling lige noget for dig. Her serverer du den lette kylling med frisk tomatsalat og lækker, cremet tzatziki. Og endnu engang har vi fat i en opskrift, hvor kyllingen blot skal i ovnen, så du kan bruge din tid på noget andet – for eksempel på at tilberede tilbehøret. Dette er også en ret, hvor du skal bruge en hel kylling, så der ikke er noget, der går til spilde.

Du kan læse opskriften fra DR her