Bruger du alt for mange penge på take away om måneden? Så bør du læse med her

I en travl hverdag, hvor du sikkert skal passe både arbejde og det huslige, er det en nem løsning med take away. Det er alt for nemt at bestille mad på en app og få det leveret direkte til døren, hvis du ikke orker at hente. Men det er en dyr vane at have, desuden er det ikke en vane der er billig. Derimod er den ekstremt dyr. I det lange løb er det heller ikke den mest spændende kost. 

 

Hvordan kommer du ud af den dyre cirkel? 

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan gøre det til en vane at selv lave aftensmaden. Der er utal af steder du kan få inspiration, råd og hjælp. Der er flere supermarkeder, hvor du både kan få indkøbsliste og madplan. Mere simpelt kan det næsten ikke blive. Hvis du gerne vil slippe for indkøb, er der også flere udbud af måltidskasser, hvor du får præcis det du skal bruge til ugens måltider. Her bliver det også meget nemt for dig at undgå madspild. 

 

Vælg retter der ikke kræver lang tid i køkkenet

Selvom langtidstilberedte retter smager ganske så fortrinligt, bør du nok ikke starte her. Hvis du ikke er vant til at lave aftensmad, kan det hurtigt virke uoverskueligt at lave retter der tager længere tid. Vælg retter der tager omkring 30 min. Det er et overskueligt tidsrum for dig at stå i køkkenet, når du ikke er vant til det. Desuden kan du lave one pot opskrifter, et par gange om ugen, de smager godt og er hurtigt tilberedt. Når du har fået en rutine i køkkenet, kan du begynde at udforske andre mere tidskrævende retter.   

 

Savner du take away, så har du løsningen her

Hvis savnet til take away bliver alt for stor, kan du faktisk lave meget af det derhjemme. Faktisk vil du hurtigt opdage, at det du selv laver, smager meget bedre end det du engang plejede at hente. Men en pizzaovn, kan du lave sprøde, lækre og velsmagende pizzaer, find din nye pizzaovn her. Er det ikke pizza du savner, men en god snaske burger med sprøde pommes frittes? Så skal du prøve at lave den selv, det er helt klart at foretrække. De sprøde pommes fritter laves allerbedst i en frituregryde eller i en airfryer. Når du først kommer igang, er take away slet ikke så fristende mere.