Citron cheesecake: De 5 bedste opskrifter på cheesecake med citron

Der findes rigtig mange lækre måder at udnytte citroners sure smag på, og en rigtig god måde at gøre det på er ved at lave citron cheesecake. Der er masser af bud på, hvordan du laver en god citron cheesecake, men her har vi samlet 5 gode bud på, hvordan du laver den bedste citron cheesecake.

1. Citron cheesecake

Denne version af citron cheesecake er holdt helt klassisk med en bund af sprøde Digestive kiks og smør samt et fløjlsblødt lag af flødeost rørt op med citron og vanilje. På toppen af kagen er et friskt lag gele af både citronsaft og appelsinsaft. Denne citron cheesecake giver nok dessert til 10-12 personer, så der er masser af mulighed for at invitere både familie og venner på et stykke af denne himmelske kage. Eftersigende skulle denne citron cheesecake smage en smule af den populære ispind Københavnerstang.

Find opskriften hos Frederikke Wærens her

2. Mini citron cheesecake med mandler

Er du mere til portionsanrettede løsninger, så findes der også en lækker citron cheesecake til dig. Denne version fra Spis Bedre giver nemlig nok til 8 små citron cheesecakes, så du kan byde dine venner og bekendte på kage (eller gemme dem til dig selv og dine nærmeste). Denne citron cheesecake ser smadder indbydende ud, da den serveres med en tynd skive citron på toppen samt et tyndt lag citrongele, og den er svær ikke at sætte tænderne i med det samme.

Du kan se opskriften her

3. Citron cheesecake med lakrids

Skal du prøve en lidt utraditionel kombination, så er denne citron cheesecake lavet med et tvist af lakrids. Det giver en frisk smag, der alligevel udfordres lidt af lakridssmagen, så du ikke kun oplever citronens syrlige indspark. Denne citron cheesecake får også et lag af smuk gul gele på toppen, og det løfter den altså til usete højder, når du for eksempel også pynter den med spiselige blomster.

Liv Martine har lavet opskriften, der kan findes her

4. Citron cheesecake med sommerbær

Skal du lave citron cheesecake en dejlig varm sommerdag, så er denne opskrift på citron cheesecake helt sikkert noget for dig. Den er nemlig akkompagneret af lækre sommerbær, så den sure citron får modspil af søde jordbær eller dine yndlingssommerbær. Alt.dk foreslår, at du serverer denne citron cheesecake som afslutning på en middag med vennerne, men den kan altså også bruges som samlingspunkt for familien en skøn lun eftermiddag.

Du kan finde opskriften her

5. Citron cheesecake med hvid chokolade

For at give denne citron cheesecake lidt modspil, har Ditte Julie valgt at parre citronsmagen med smagen af hvid chokolade, og det bliver næsten ikke bedre. Dette er dog en svær opskrift at kaste sig ud i, så er du helt nybegynder, er det nok ikke denne citron cheesecake, der skal være dit første projekt. Kagen består af mange elementer, men mestrer du redskaberne i køkkenet, så ender du også med et fantastisk resultat.

Ditte Julies opskrift på citron cheesecake findes her