Citron-desserter: De 4 bedste dessert opskrifter med Citron

Den ydmyge citron har i efterhånden mange år levet lidt af en skyggetilværelse i de danske køkkener, hvilket helt bestemt er en skam. Citroner er nemlig ikke blot sprængfyldte med vitaminer, men er desuden også fantastiske til især desserter der kunne trænge til lidt syrligt til at afbalancere al det søde. Hvis du kunne tænke dig at eksperimenter lidt med nogle gode desserter med citron, så bør du bestemt læse videre her. For her får du nemlig 4 lækre opskrifter på desserter, der fra nu af helt sikkert vil blive klassikere i din husstand.

1. Den klassiske citronfromage

Rigtigt mange danskere fra den lidt mere modne generation vil helt automatisk få nostalgiske tårer i øjnene, når de hører ordet citronfromage. Citronfromager var nemlig en fast bestanddel af ethvert søndagsmåltid hos bedsteforældrene i de tidlige firserne, og er således forbundet med en lang række stærke personlige minder hos mange. Men hvorfor ikke videreføre traditionen til også at inkludere de yngste generationer ved selv at lave din egen citronfromage til familien derhjemme. Din familie vil nemlig helt sikker også elske disse desserter med citron, der altid vil være et friskt indslag i f.eks. de varme sommermåneder. Se opskriften her.

2. Den hjemmelavede citronmåne vinder altid over den fra tanken

Den gode gammeldags citronmåne er på godt og ondt blevet en vaskeægte klassiker herhjemme, hvilket i høj grad skyldes den populære færdigudgave som man altid kan finde på den nærmeste tankstation. Denne færdigbagte citronmåne er naturligvis ikke konditorikunst af højeste kvalitet, men snarere en hurtig løsning til at supplere f.eks. lørdagsunderholdningen. Af denne grund kigges der desværre ofte lidt hånligt på disse desserter med citron, hvilket bestemt er en stor skam. For hvis du laver din egen citronmåne, så vil der faktisk være tale om et fremragende stykke bagværk, der virker som en helt anden kage end den tørre udgave fra tanken.

3. Citron cheesecake

De amerikanske cheesecakes er de seneste år gået hen og blevet rigtigt populære I Danmark, hvilket selvfølgelig skyldes hvor velsmagende de rent faktisk er. Derudover er en cheesecake også utroligt gavmild og fleksibel, når det kommer til hvilke ingredienser man kommer i den. Du kan udover de obligatoriske bær nemlig også lave lækre citron cheesecakes, der gør sig helt fantastisk som syrlig sommerdessert. Og så ser den samtidigt også utroligt indbydende og smuk ud, hvilket uden tvivl vil imponere gæsterne til dit næste middagsselskab. Find en god opskrift her.

4. Panna cotta med citron

Italienske desserter nyder en kæmpe popularitet over hele verden, og dette gælder selvfølgelig også herhjemme. Så hvorfor ikke prøve kræfter med selv at kreere dine egne italienske desserter derhjemme i køkkenet? Når det kommer italienske desserter med citron, så findes der ikke meget der kan måle sig med en god panna cotta sprængfyldt med den lille gule frugt. Prøv f.eks. at lave en lækker panna cotta med citron, der vil passe perfekt som dessert efter et godt måltid i selskab med gode venner. Den er nemlig ikke bare utroligt lækker, men vil samtidigt også rense din palet efter et tungt måltid.