Citron fromage: De 5 bedste opskrifter på citron fromage

Citron fromage er en gammel klassiker, og den har faktisk gjort comeback gennem de seneste par år i Danmark. De fleste af os kender nok citron fromage fra mange besøg hos bedstemor, men nogle steder har restauranter også prøvet at give citron fromage et moderne tvist. Uanset hvad, så skal du ikke snydes for 5 opskrifter på den bedste citron fromage.

1. Klassisk citron fromage á la 1909

Det bliver næsten ikke mere klassisk end en opskrift på citron fromage fra 1909. Det er DR, der har været i arkiverne og fundet en opskrift frem lavet af Ingeborg Suhr. Opskriften er med fløde, og den er blevet opdateret en lille smule siden 1909, fordi opskriften på denne citron fromage i dag også indeholder citronskaller. Ikke desto mindre er den helt sikkert et rigtig godt bud på en lækker cremet og frisk citron fromage.

Du kan finde opskriften hos DR her

2. Citron fromage serveret med krokant og flødeskum

En citron fromage behøver ikke blive serveret i et stort fad, der går på rundtur blandt gæsterne eller familien. Du kan snildt lave citron fromage, der serveres i små glas, så desserten er portionsanrettet og er let at gå til for alle gæster. Det har Valdemarsro givet et bud på, og hun vælger at servere denne citron fromage med en lille smule flødeskum på toppen samt mynte, citron og en sprød krokant, der kan løfte den ellers ensformige konsistens en smule.

Du kan læse opskriften her

3. Oldemors citron fromage

Endnu engang er det tid til en tur i arkiverne, for Alt.dk har nemlig været forbi oldemors dessertbog, der også har et bud på klassikeren på menuen. Opskriften er lige til at gå til, og den er let at lave med ingredienser, som er nemme at finde i et ganske almindeligt supermarked.

Opskriften kan du finde her

4. Citron fromage med lime

Ingen klassikere uden nye fortolkninger. Denne citron fromage har fået selskab af endnu en syrlig citrusfrugt, nemlig lime. Det giver en endnu mere frisk smag end citron fromage normalt har. Udover lime er opskriften på citron fromage her også helt klassisk, så du ikke skal på jagt efter mærkelige ingredienser. Og så er der nok til 6 personer, så du sagtens kan invitere enten familie eller venner på citron fromage med lime.

Opskriften er fra Millings mad og kan findes her

5. Citron fromage med moderne tvist

Egentlig så er denne citron fromage også lavet på klassisk vis, men opskriften her får et moderne tvist i form af tilbehør til citron fromage. Denne version serveres nemlig med rugbrødscrunch og rysteribs, så der er masser af knas til den bløde og luftige citron fromage. Både rugbrødscrunch og rysteribs er super nemt at lave, så du kan sagtens kaste dig ud i at lave denne opskrift, også selvom du er helt ny i køkkenet og ikke har forsøgt dig med citron fromage før.

Find opskriften på Alt.dk her