Eksotisk frugt: Bliv klogere på 5 eksotiske frugter

Danske æbler og pærer kan være rigtig lækre, men lad os bare være ærlige – de kan også blive lidt kedelige i længden, og derfor er det rart, at der altid er mulighed for at få fat i eksotisk frugt i Danmark. Har du brug for inspiration til noget lækkert eksotisk frugt, eller vil du bare gerne blive klogere på det, så får du her lidt information om 5 slags eksotisk frugt.

1. Ananas

En ananas ser altid imponerende ud med sin gulgrønne brynjelignende skræl og de høje, grønne blade, der kan stikke gevaldigt, hvis du får fat i den på en lidt uheldig måde. Ikke desto mindre smager en ananas rigtig godt, og det er en eksotisk frugt, der længe har været en favorit i Danmark. Ananas har udover den gode smag også mange andre gode næringsstoffer, og faktisk indeholder 150 g ananas faktisk halvanden gang så meget C-vitamin, som det er anbefalet at indtage dagligt.

2. Mango

Endnu en eksotisk frugt, der er velkendt i Danmark, er mangoen, der med sit søde frugtkød gør sig godt til både morgenmad eller dessert, og det er også en eksotisk frugt der sagtens kan bruges i for eksempel is eller lignende. Udover den gode smag indeholder mango også rigtig meget folsyre, og i 100 g mango er der faktisk næsten en femtedel af den mængde folsyre, det anbefales at indtage hver dag. Folsyre er særligt vigtigt for kvinder, der enten planlægger at blive gravide eller allerede er det, da det kan forebygge misdannelser i rygmarven og hjernen hos fosteret.

3. Dragefrugt

En dragefrugt er en eksotisk frugt, der virkelig også har et eksotisk ydre. Frugten er helt lyserød med nogle enkelte grønne ”skæl”, hvilket også er det, der har inspireret til frugtens navn. Dragefrugt vokser på kaktusser, og frugtkødet er helt hvidt med sorte frø. Det er ikke altid muligt at få fat i dragefrugt i Danmark, men det kan lade sig gøre ind imellem. Dragefrugt er desværre ikke stopfyldt med gode næringsstoffer som andet eksotisk frugt, så den skal udelukkende spises for fornøjelsens skyld.

4. Litchi

En litchi er en spøjs eksotisk frugt, der i størrelsen ikke ser ud af meget, men som har en karakteristisk sød smag. Litchi kaldes også kærlighedsfrugt, fordi historien fortæller, at en kinesisk kejser plantede det velduftende træ for at gøre en hofdame glad. En litchi består mest af vand, og der er ikke mange næringsstoffer i – til gengæld er den kaloriefattig, så du kan snildt spise et par stykker.

5. Kiwi

En kiwi er en eksotisk frugt, der virkelig overrasker, fordi den udefra ser kedelig og brun ud, men når du skærer den over, imponerer den med sit smukke grønne indre med de karakteristiske sorte frø. Selvom det kan virke mærkeligt, så kan du faktisk spise kiwiens lodne ydre, der er rigt på kostfibre, som er godt til fordøjelsen. Selve frugtkødet er ligesom andre eksotiske frugter også rigt på C-vitamin.