Fisk og citron: Derfor er det et match og 5 gode opskrifter

Mange typer fisk kan være til den fede side, og det har brug for noget til at løfte smagen og give en balance til vores smagssans. Det er der, citron kommer ind i billedet, fordi den sure smag kan balancere fedmen, og derfor er det en himmelsk kombination. Vil du også prøve dig frem med fisk og citron, så får du 5 gode opskrifter her.

1. Citronbagt torsk og hvidkål

Torsk er en yndet spise hos mange danskere, og de fleste kender den som en del af nytårsmenuen, men torsk går også fint som hverdags- og weekendspise på mange andre tidspunkter af vinterhalvåret, hvor den hvide fisk er i højsæson. Denne opskrift parrer torsken med både citron og hvidkål, og det giver en frisk smag til den ellers lidt grove ret. Opskriften er fra Meyer, der selv anbefaler at spise en omgang groft brød til fisk og citron.

Du kan læse opskriften her

2. Torsk i fad med fennikel, citron og feta

Fennikel er en lidt overset spise i de danske køkkener, men den lettere lakridsagtige smag kan gå godt sammen med masser af lækre råvarer – for eksempel fisk og citron. Derfor får du opskriften her fra Emma Martiny, der både er nem, men som også er fuld af smag. Den tager kun 20 minutter i alt, så den kan hurtigt bakses sammen i en travl hverdag.

Opskriften finder du her

3. Stegt laks med pasta og porrer i citronfløde

Er du også til en lækker laks ligesom det meste af den danske befolkning, så vil du næsten med sikkerhed ikke have noget imod denne kombination, hvor laksen får lov at svømme i cremet citronfløde og pasta. Det er en opskrift på fisk og citron, der helt sikkert vil hitte hele vejen rundt om middagsbordet. Desuden kræver retten ikke mange ingredienser, og den har en simpel fremgangsmåde.

Opskriften fra Spis Bedre findes her

4. Laks med hvidløg og citron smørsauce

Her er endnu en opskrift med laks, hvis du mangler mere inspiration til den populære spise. Her bages laksefileterne i ovnen, hvilket gør det langt nemmere at have med at gøre, og du skal ikke på samme måde være nervøs for, om fisken falder fra hinanden. Denne kombination af fisk og citron bliver ledsaget af masser af andre skønne krydderier som hvidløg og persille, og det er Valdemarsro, der har lavet opskriften.

Du kan finde opskriften på fisk og citron her

5. Ristet fisk med citronpesto, spaghetti og rodfrugtsalat

Fisk og pasta er en næsten ligeså god kombination som fisk og citron, og derfor skal du lige have en opskrift mere på, hvordan du kan sammensætte fisk og pasta. Her får du både syrlig citron og varm chili med din ristede fisk, og du kan faktisk bruge forskellige typer fisk, hvis du ikke er til torsk eller synes, det er for dyrt. Du bestemmer altså helt selv her.

Igen har Spis Bedre lavet opskriften, der findes her