Grøn frugt: 5 grønne frugter og deres fordele

Grøn er en farve, der dominerer meget i planteriget, og selvom der findes masser af frugt i alskens forskellige farver, så findes der altså også rigtig meget grøn frugt. Masser af grøn frugt er sundt at spise, og der kan være en del fordele ved at spise bestemt grøn frugt. Læs med her, hvor du får 5 gange grøn frugt og de fordele, der er ved at spise dem.

1. Vandmelon

Vandmelon er en grøn frugt udenpå med et smukt rødt frugtkød indeni – og nogle gange, kan du faktisk også finde vandmelon med et gult indre. Uanset hvad er vandmelon en rigtig skøn spise, især på de varme sommerdage, hvor du virkelig har brug for både sukker og væske. Faktisk er det godt for dig at spise vandmelon på de allervarmeste sommerdage, netop fordi det er med til at holde andelen af væske i kroppen i balance, så du ikke dehydrerer.

2. Æble

Et engelsk ordsprog siger ”an apple a day keeps the doctor away,” og det kan der faktisk være noget om. Spiser du et æble med skræl, får du nemlig masser af gode kostfibre, der er rigtig fordelagtige for din fordøjelse, og æbler indeholder masser af forskellige vitaminer som A-, B-, C-, E- og K-vitaminer. Derudover indeholder æbler både mangan og kalium, der også er vigtige stoffer for kroppen.

3. Papaya

Papaya er en grøn frugt, der ikke er så udbredt i Danmark, og det er langt fra alle danskere, der har stiftet bekendtskab med denne eksotiske frugt. Men papaya har rigtig mange gode egenskaber, så den kan være en rigtig god grøn frugt at indtage. For eksempel indeholder papaya masser af C-vitamin, og den er også rig på antioxidanter, der bekæmper frie radikaler i kroppen, der ellers kan gøre stor skade på kroppen, hvis de får lov til at ophobe sig.

4. Kiwi

Kiwi er bedst kendt som en lille lodden frugt, når du ser på den på hylden i supermarkedet, men når du først får hul på den, er den lækker og grøn indvendigt. De fleste spiser nok ikke skrællen på en kiwi, fordi den føles lettere pelset, men du kan roligt spise kiwiens ydre, hvis den er vasket ordentligt. Spiser du hele kiwien, kan du få rigtig mange gode kostfibre, der kan holde fordøjelsen og mætheden i skak.

5. Lime

Lime er citronens lille fætter, og det er en grøn frugt, der ofte bruges i det asiatiske og sydamerikanske køkken eller i forskellige drinks. Men lime behøver ikke være i selskab med hverken vodka eller tacos for at gøre gode ting for dig. Lime er nemlig rig på både C-vitamin og antioxidanter ligesom flere af de andre grønne frugter her på listen. Hvis du gerne vil have et skud lime i løbet af dagen, kan du prøve at skære et par skiver af en økologisk lime og komme det i et glas vand – det smager super lækkert, og det kan indtages med god samvittighed.