Gul frugt: 5 gule frugter og hvorfor du bør spise dem

Planteriget er fuldt af indbydende frugter i alskens forskellige farver, og blandt andet findes der rigtig meget forskelligt gul frugt, der både smager godt og har masser af gode egenskaber for dig og din sundhed. Her får du 5 gode bud på gul frugt, og hvorfor det er en god idé at spise det.

1. Citron

Citronen er jo næsten en klassiker, når det kommer til gul frugt, og selvom den kan være sur at spise for sig selv, så er den en god smagsgiver i såvel det salte som det søde køkken. Men citronen indeholder også masser af C-vitamin, der er nødvendigt for at opretholde et godt immunforsvar. Dit immunforsvar passer på dig, når du bliver syg, og det bekæmper de sygdomme og bakterier, du får ind i kroppen. Drik for eksempel vand med en skive økologisk citron for at nyde godt af citronens egenskaber.

2. Ananas

Ananas er både en gul frugt indeni og udenpå, når den er moden, og den er proppet med masser af gode ting, der kan gøre underværker for dig og din krop. For eksempel er der masser af C-vitamin i ananas, men du kan også finde både B-vitamin, kalium, folinsyre, magnesium og jern. Alle disse ting er nødvendige for, at din krop fungerer optimalt. Folinsyre er for eksempel vigtigt for dannelsen af røde blodlegemer og omsætningen af bestemte aminosyrer. Derudover anbefales gravide at tage et tilskud af folinsyre, fordi det kan forebygge neuralrørsdefekter og hjertefejl i fostre.

3. Banan

En anden klassisk gul frugt er selvfølgelig bananen, og den er faktisk god for flere forskellige ting. For eksempel er der undersøgelser, der tyder på, at bananer kan være med til at forebygge kramper og muskelsmerter, og derfor kan de være særligt gavnlige at spise for professionelle atleter, eller andre der dyrker masser af sport og motion. Derudover er bananer kendt for at have et højt indhold af kalium, der er et vigtigt stof i kroppen, fordi det hjælper cellerne med at kommunikere med hinanden og fungere optimalt.

4. Mango

Mango er en gul frugt, der først er rigtig gul, når den åbnes. Det er en eksotisk frugt, der har en helt karakteristisk smag og ser enormt indbydende ud på et frugtfad. Men mango indeholder også en masse gode vitaminer som for eksempel A-, B-, C- og K-vitamin. Derudover kan du også finde folinsyre, kalium, magnesium og masser af andet godt i mango.

5. Passionsfrugt

I et dansk supermarked ser passionsfrugt ikke ud af meget, når du ser på skallen, og du kan nok ikke regne ud ved første øjekast, at det er en gul frugt. Men når først du får den skåret over, har den det smukkeste frugtkød, der også smager helt fantastisk. Nogle passionsfrugter er faktisk også gule udenpå. Passionsfrugt er rig på flere gode ting, for eksempel kostfibre, jern, kalium og magnesium, så du kan altså sagtens spise passionsfrugt med god samvittighed og tænke, at du gør noget godt for dig selv.