Hjemmetræning udstyr: 6 must have træningsudstyr til hjemmetræning

Hvis du elsker at træne og samtidigt har lidt ekstra plads derhjemme, så burde du bestemt overveje at lave dit eget lille motionscenter indenfor hjemmets fire vægge. De fleste af os har jo nemlig for det meste rigtigt travlt i hverdagen, og det kan derfor være utroligt fristende at springe turen til motionscentret over – og især hvis det regner og er koldt udenfor. Med dit eget træningsudstyr til hjemmetræning vil denne fristelse nu blive langt mindre, og vil bestemt være alle pengene værd. Hvis du på nuværende tidspunkt føler dig lidt på bar bund med hensyn til hvilket udstyr du egentligt bør anskaffe dig, så er der heldigvis hjælp at hente. For her får du nemlig 6 must have træningsudstyr til din hjemmetræning.

1. Håndvægte

Lad os starte med det helt grundlæggende. Enhver der ønsker sig træningsudstyr til hjemmetræning bør absolut altid sørge for at få anskaffet sig et par gode håndvægte i forskellig vægt. Mulighederne er nemlig nærmest uendelige med en håndvægt, og vil således give dig masser af mulighed for at træne stort set alle dele af din krop. Vælg f.eks. et par gode håndvægte med gummibelægning. Denne type håndvægte vil nemlig ikke blot holde længere, men vil også gøre din træning betydeligt mere komfortabel.

2. En god træningsmåtte

En god træningsmåtte er helt bestemt det næste must til dit træningsudstyr til hjemmetræning, idet rigtigt mange øvelser jo netop kræver at du befinder dig enten liggende eller siddende på dine knæ. Hvis du nogensinde har prøvet at lave maveøvelser uden en træningsmåtte, så vil du uden tvivl være ganske klar over hvor smertefuldt dette egentligt kan være; og hvorfor lide unødigt, når man for ganske få kroner kan anskaffe sig en træningsmåtte?

3. Monter en træningsbar

Der er rigtigt mange fordele ved at montere en træningsbar i din dør. For træningsbarer er nemlig gode til mange andre ting end blot armløft. Der findes nemlig et væld af andre øvelser, der kan udføres med denne simple anordning. Og det bedste ved det hele er, at en træningsbar er rigtig billig at anskaffe sig og stort set ikke vil optage al for meget plads i rummet.

4. Speed Rope – kært barn har mange navne

En anden billig løsning til dit træningsudstyr til hjemmetræning kunne også være et Speed Rope, der blot er et engelsk ord for det gode gammeldags sjippetov som du kender fra frikvartererne fra folkeskolen. Et Speed Rope er nemlig en fremragende måde at træne cardio på, og vil samtidigt også forbedre både din balance og koordination.

5. Invester i en medicinbold

En medicinbold er et fremragende redskab til at forbedre dine mave- og rygmuskler, og bør bestemt være en del af din fitnessrutine derhjemme. Dog skal du for så vidt muligt ikke købe en alt for let medicinbold, idet boldens effektivitet i stor grad afhænger af hvor tung den rent faktisk er.

6. Plyo boks

Når det kommer til essentielt træningsudstyr til hjemmetræning, så kommer man ikke udenom de såkaldte plyo bokse, der i det store og hele blot er en kasse der er designet til en lang række fitnessøvelser. En plyo boks kan nemlig både anvendes til squats, vægtløft, springøvelser og meget andet. Og hvis du har lidt teknisk snilde, så kan du oven i købet forholdsvist let producere din helt egen boks.