Hvad er et citrontræ? + 3 tips til dyrkningen

Det er blevet enormt populært de seneste par år at have et citrontræ stående enten inde eller ude. Men det kan være svært at passe et citrontræ, da det er et træ, der er vant til et varmere klima, end det Danmark har at tilbyde. Læs mere om citrontræet her, og få 3 tips til, hvordan du får de bedste resultater med dit citrontræ.

Dit citrontræ har en stor familie

Citronen er en del af den store citrusslægt, og der findes enormt mange forskellige slags citrusfrugter, så dit citrontræ har mange slægtninge. Rigtig mange citrusfrugter kender vi allerede fra madlavningen og generelt bare fra de frugter, vi spiser, og det er for eksempel frugter som appelsin, kumquat, lime, grape, mandarin og mange, mange flere. Men der findes også mange hybrider af citrusfrugter, der er blevet krydset på forskellige måder for at få en ny frugt.

Et citrontræ er et træ, der stammer fra Sydasien, og det er derfor ikke et træ, der vil kunne overleve naturligt i Danmark, da klimaet ikke er til det. Men hvis du følger de nedenstående tips, kan du være heldig at plukke citroner fra dit helt eget citrontræ de næste mange år.

Tip 1: Lad være at vande med postevand

De steder, hvor et citrontræ normalt vokser, er der ikke kalk i vandet på samme måde, som der er i Danmark. Derfor skal du ifølge Boligmagasinet vande dit citrontræ med kalkfrit vand, hvis du gerne vil kunne høste dine egne citroner. Du kan for eksempel bruge opsamlet regnvand, og så sparer du også på grundvandsreserverne. Husk også at bruge citrusgødning, når du vander – helst tre ud af fire gange.

Tip 2: Dit citrontræ har brug for masser af fugt

Klimaet i Sydasien er noget mere fugtigt end i Danmark, og da du også typisk er nødt til at have dit citrontræ stående indendørs, kan det være svært at efterligne de fugtige forhold, som dit citrontræ har brug for. Derfor anbefaler Boligmagasinet, at du for eksempel stiller dit citrontræ udendørs om sommeren, så det får al den fugt, det har brug for. Men du kan også prøve at fugte dit træ med en forstøver – du skal dog passe på med at lufte for meget ud, da træet ikke kan tåle træk og kulde.

Tip 3: Stil dit citrontræ i solen

Et citrontræ har brug for masser af sol, og derfor skal det stå i så meget sol som muligt. Ifølge Idenyt skal dit citrontræ stå indendørs, når der er fare for enten frost eller kulde, men det kan godt stå ude om sommeren. Faktisk kan træet tage skade af at stå for længe indendørs, da indeklimaet er for tørt for et citrontræ, fordi det – som nævnt tidligere – har brug for masser af fugt. Men fra juni til september kan træet sagtens stå ude og nyde godt af både sommervarme og sommerbyger. Bare sørg for at dit citrontræ står et sted, hvor der ikke er for meget vind.