Hvad er forskellen på citron og lemon?

Der findes mange forskellige citrusfrugter, og nogle gange kan det være en udfordring at holde styr på, hvad der er hvad, og hvad forskellen egentlig er på de forskellige. For mange citrusfrugter kan faktisk ligne hinanden, og derfor kan du hurtigt blive forvirret. Vil du være helt skarp på forskellen mellem citron og lemon, så læs med her.

To forskellige ord for samme frugt

Selvom det kan virke forvirrende at skulle kende forskel på lemon og citron, så er det faktisk slet ikke så besværligt. Det er nemlig bare to ord for samme frugt, da citron er frugtens danske navn, mens lemon er frugtens engelske navn. Der er faktisk slet ikke noget at blive rigtigt forvirret over. Der hvor det kan virke som om, at lemon er en frugt i sig selv, er, når vi i Danmark benytter os af engelske betegnelser for noget, som vi i forvejen faktisk har et ord for. Du kan for eksempel støde på ”sodavand med lemon-smag” eller lignende, men der menes i de tilfælde altså bare citron.

Der findes forskellige slags citroner

Men for alligevel at gøre det en smule forvirrende alligevel, så findes der faktisk en sort af citroner, der hedder ”citron lemon”. Det er en af de tre oprindelige typer citroner, som alle andre citroner er udviklet fra. Der findes nemlig rigtig mange typer af citroner i dag, og de er blevet lavet ved at krydse forskellige former for citroner og citrusfrugter, så nye sorter er opstået. En ”citron lemon” er en meget rund og meget gul citron med en meget tyk skræl. De er også både større og tungere end andre typer af citroner. Der er dog ikke meget frugtkød i denne type citron.

Udover ”citron lemon” findes der også Meyer citroner, der er en krydsning mellem mandariner og citroner, Eureka citroner og Lissabon citroner. Den sidstnævnte er ofte den, der sælges i supermarkeder, da det er en meget saftig citron med få kerner og masser af frugtkød.

Mange gode næringsstoffer i citron

Citronen i sig selv er en rigtig sund spise, da den indeholder masser af gode næringsstoffer og meget andet, der er godt for din krop. Derudover smager citron jo også fantastisk – selvom det er de færreste, der har lyst til at sætte tænderne direkte i en citron, der ikke er tilsat i en ret eller serveret sammen med noget andet. Citron er kendt for at være rig på C-vitaminer, og nogle mener, at netop C-vitamin kan være med til at styrke dit immunforsvar og dermed hjælpe med at bekæmpe eller helt forebygge sygdomme, som du får ind i kroppen. Derudover er citroner også rige på opløselige fibre, der kan binde rigtig meget vand, og det er med til at holde dig mæt i længere tid. Det gør også, at din maven tømmes langsommere, hvilket er godt for din fordøjelse.

Der er rigtig mange forskellige retter, hvor du kan bruge citron – tilbered for eksempel din fisk med citron, brug citron i dressing eller lignende.