Hvad skal aftensmaden stå på?

Vi har alle brug for mad, flere gange om dagen. Det er en fast del af alles hverdag. Men det er ret forskelligt hvordan vi hver især griber det an, når der skal findes på noget aftensmad. Nogle nyder virkelig at stå i et køkken, andre vil gerne have det overstået så hurtigt som muligt. Nogle har en madplan for det meste af ugen og køber det hele ind på en gang, andre finder på menuen fra dag til dag.

Når inspirationen er væk

Men uanset hvor meget man holder af at lave mad, så kan inspirationen forsvinde fra tid til anden af forskellige årsager. Nogle gange ved man ikke hvad man har lyst til eller man har for travlt til at tænke på hvad aftensmaden skal bestå af. Derfor bliver det virkelig svært at finde på noget mad, fordi intet virker appellerende på en. Man ved heller ikke, hvilke slags opskrifter man skal søge efter, for man ved måske ikke engang hvilke elementer man gerne vil have i retten.

Saml på folk med stor mad inspiration

I stedet for hele tiden at være afhængig af din egen kreativitet, så opbyg et lager af gode madbloggere, som du kan ty til når du står og mangler inspiration. Hvis du over tid finder frem til forskellige kokke eller mad entusiaster, hvor du oprigtigt finder deres ideer og opskrifter inspirerende, så kan du altid kigge deres sociale medier eller blog igennem, når du skal finde frem til aftenens menu. 

Det kan være en ide at vælge nogle personer der bevæger sig indenfor forskellige felter eller køkkener. På den måde kan du altid finde en opskrift der passer til dit humør. Så når du har lyst til asiatisk mad så ved du hos hvem du skal søge, eller hvis du ønsker danske opskrifter, så har du et andet sted du kan lede efter inspiration. 

Efter noget tid vil du vide at visse personer laver mad lige efter din smag, så uanset om du har hørt om retten før eller ej, så stoler du på at netop deres opskrift vil falde i din smag. 

Madplaner kan skabe overblik

Selvom det ikke er alle der er vilde med tanken om en madplan, så kan det være med til at skabe både overblik og spare penge. Derfor bruger en del folk en madplan. Måske bare for de fleste af hverdagene, så der stadig er plads til sjov og spontanitet i weekenderne. Også når det kommer til madplaner kan du finde nogle der er helt færdiglavede på diverse madblogs. Du kan eventuel kombinerer opskrifterne fra to forskellige planer, så retterne giver den helt rigtige sammensætning for dig.