Hvor meget C vitamin er der i en citron?

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”? Citron er kendt for at være en frugt med meget C vitamin, og C vitamin bruges af kroppen til blandt andet at opretholde et godt immunforsvar samt andre ting. Vil du have svar på spørgsmålet, ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”, så kan du blive klogere lige her.

Citron har en del C vitamin

Hvis du også har stillet dig selv spørgsmålet, ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”, så behøver du snart ikke stille dig selv spørgsmålet længere. Svaret på spørgsmål, ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”, er nemlig, at der i en gennemsnitlig citron er 31 mg. Tager du derimod ren citronsaft, er der faktisk hele 53 mg C vitamin i 100 g. Der kan selvfølgelig være forskel i forhold til, hvilken type citron det er, hvor meget næring den har fået, hvor moden den er, og meget mere, så indholdet af C vitamin kan svinge afhængigt af forholdene. Hvis du på baggrund af den anbefalede daglige mængde af C vitamin for et menneske har spurgt dig selv ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”, så er det omtrent halvdelen af, hvad et menneske skal indtage i løbet af en dag ifølge Netdoktor. De anbefaler nemlig, at du får 75 mg C vitamin om dagen.

Der er andre frugter, der indeholder mere C vitamin

Selvom citron er kendt for indholdet af C vitamin, og du derfor sikkert spekulerer på spørgsmålet ”hvor meget C vitamin er der i en citron?”, så er der faktisk andre frugter, der indeholder mere C vitamin end en citron. Der findes en frugt, der kaldes kakadublomme, som vokser i Australien, og der er faktisk hele 5.300 mg C vitamin i 100 g af den lille, grønne frugt, hvilket altså er 100 gange så meget som i 100 g citronsaft. I en enkelt kakadublomme er der 481 mg C vitamin, så den er altså tætpakket med vitamin.

Også andre frugter har mere C vitamin end citron, for eksempel grøn chili, guava, gule peberfrugter, solbær og mange andre, så det er altså ikke, fordi citron er den frugt, der indeholder mest C vitamin af al frugt.

Mennesker kan ikke selv danne C vitamin

C vitamin er et vigtigt vitamin for alle dyr, og mennesket bruger vitaminet til blandt andet immunforsvaret. C vitamin kan også sørge for, at nogle kræftfremkaldende stoffer bliver inaktive, så det er altså en rigtig god idé at holde C vitamindepoterne fyldt. Når C vitamin er så vigtigt, ville det være praktisk at kunne danne det selv, og det er der faktisk rigtig mange dyr, der kan, men mennesker kan desværre ikke. Derfor er vi som mennesker nødt til at få C vitaminer fra fødevarer, og det kunne for eksempel være fra citron eller andre frugter og lignende, der indeholder mere eller mindre C vitamin.