Hvor meget citron om dagen?

Det er velkendt, at citrusfrugter indeholder store mængder C-vitamin, og citroner er ingen undtagelse. Citroner indeholder også alle mulige andre gode næringsstoffer, og så smager det jo i øvrigt også ret godt, hvis du bruger de rette mængder af det. Læs med her, hvis du vil vide, hvor meget citron du bør spise om dagen.

Spis den mængde citron, du synes er passende

Selvom det altid er rart at få at vide, at du skal spise så og så meget af en bestemt ting, og så opnår du et eller andet, så er det svært at sige specifikt, for alle mennesker er forskellige. Derfor er det også svært at sige noget om, hvor meget citron du skal spise om dagen for at få en vis effekt ud af det. Nogle mennesker er heller ikke vilde med citron, og derfor kan det siges så enkelt som; spis den mængde citron om dagen, som du finder passende for dig. Har du slet ikke lyst til at spise citron, så lad være, og kan du rigtig godt lide citron, så spis. Der er ikke en ”one size fits all” med citron, ligesom der ikke er én fast retningslinje, der passer til, hvad alle mennesker skal spise i løbet af en dag.

Få vitaminer gennem citronsaft

Men selvom det ikke er muligt at sige, præcis hvor meget citron du skal spise i løbet af en dag, så kan det stadig sagtens anbefales at spise citron. Der er nemlig alle mulige gode vitaminer og næringsstoffer i citron, der kan være med til at holde din krop i balance. Nogle mennesker har gode erfaringer med at starte dagen med et glas varmt vand med citron, fordi det eftersigende skulle hjælpe på fordøjelsen, giver dig bedre ånde (i hvert fald bedre end efter en kop kaffe) og gør din hud flottere. Derudover er der faktisk nok C-vitaminer i en halv deciliter citronsaft til at dække behovet for C-vitamin for en hel dag. Du behøver dog ikke drikke en halv deciliter citronsaft på én gang, da det kan blive en vældig sur omgang. Drik det i dit vand i løbet af dagen, når du alligevel er tørstig, så du ikke bliver citron-forskrækket.

Masser af andet godt i citron

Udover C-vitamin er citroner også rige på alle mulige andre lækre næringsstoffer, der er gode for din krop. For eksempel er der også opløselige fibre i citron, som er med til at nedsætte hastigheden, hvormed maven tømmes. Det gør altså, at du kan holde dig mæt i længere tid, og at du får en bedre fordøjelse. Opløselige fibre er en type kostfibre, og kostfibre er generelt rigtig gode for dit helbred. De er nemlig med til at forebygge hjerte- og karsygdomme, og de kan sågar også være med til at forebygge kræft. Ifølge Netdoktor kan et indtag på 30 gram kostfibre om dagen i modsætning til et indtag på 15 gram dagligt nedsætte risikoen for tarmkræft med helt op til 40%.