Hvorfor er yoga godt? 5 grunde til at dyrke yoga

Yoga er en dille, der er kommet for at blive, men hvorfor er yoga godt? Det er der rigtig mange grunde til, og hvis du også er nysgerrig på, hvorfor er yoga godt, fordi du kender andre, der går til det, eller du selv har overvejet det, så giver vi dig her svaret på spørgsmålet, ”hvorfor er yoga godt?”.

1. Yoga kan nedsætte stress

En af de allerstørste grunde til at dyrke yoga er, at det faktisk kan nedsætte stress. Mange mennesker døjer med stress i hverdagen, enten på grund af arbejde eller omstændigheder i privatlivet, der presser, og der kan yoga faktisk hjælpe. Der er nemlig flere studier, der viser, at yoga kan nedsætte produktionen af cortisol, der er et stresshormon. Så næste gang, du spørger dig selv, ”hvorfor er yoga godt?”, kan du huske dig selv på, at du højst sandsynligt bliver mindre stresset, hvis du dyrker yoga.

2. Du får bedre fleksibilitet og balance

Hvis du stadig tænker, ”hvorfor er yoga godt?”, så kan det måske overbevise dig, at du gennem yoga får bedre fleksibilitet og balance. Yoga er nemlig mange forskellige øvelser, hvor du blandt andet træner balance, men hvor du også træner fleksibilitet, og selvom du gør fremskridt langsomt, så gør du stadig fremskridt for hver gang, du dyrker yoga. Netop derfor er der også mange atleter, der har gavn af yoga, og som ældre kan det også have en gavnlig effekt.

3. Yoga kan styrke din krop

Meget af yoga er også styrkeøvelser, og derfor bliver din krop også stærkere, når du dyrker yoga, hvilket også kan være svar på, hvorfor er yoga godt. I yoga laver du ofte stillinger og øvelser, der udfordrer dine muskler og dermed hjælper til med at øge styrken i netop musklerne. Ifølge amerikanske Healthline har et studie også vist, at yoga har øget styrken i overkroppen for testpersonerne i løbet af et halvt år, og et andet studie har vist, at din udholdenhed også kan blive bedre af yoga.

4. Du kan forbedre din vejrtrækning gennem yoga

Føler du stadig ikke, at du har fået svar på, hvorfor er yoga godt, så kan denne grund måske være afgørende for dig. For du kan måske også forbedre din vejrtrækning gennem yoga, blandt andet gennem guidede vejrtrækningsøvelser, eller gennem kontrol af åndedrættet i løbet af de forskellige yogaøvelser. Derfor kan yoga især være godt, hvis du har astma eller en lungesygdom.

5. Mange formodede fordele ved yoga

Udover alle de ovenstående grunde til, at yoga er godt, er der mange flere formodede fordele, der dog ikke er endegyldigt bevist. For eksempel peger nogle studier på, at yoga kan forbedre din søvnkvalitet, mens andre studier har vist indikationer på, at kroniske smerter kan nedsættes gennem yoga. Der er altså ingen grund til at holde dig fra yoga, og det bedste af det hele er, at du kan gå i gang hjemme på stuegulvet med forskellige begynderguides, der kan findes på nettet.