Intervaltræning: Derfor er det så populært!

Intervaltræning er blevet en populær træningsform herhjemme, og det er med god grund. Intervaltræning er nemlig en god måde hvorpå man let kan forbedre sin kondinationsevne, og derved præstere bedre. Mange er glade for at lægge intervaltræning ind i deres træningsprogram, da intervaltræning let kan tilpasses personlige behov og ønsker.

Hvorfor er intervaltræning blevet så populært? Hvad er det ved intervaltræning, som gør at denne træningsmetode skiller sig ud? Læs med her, og lær mere om intervaltræning og find ud af hvorfor, at du bør give denne træningsform en chance.

Forbedr din konditionsevne med intervaltræning

Dyrker du sport, eller er du blot glad for at motionere og bevæge dig, ved du sikkert godt hvor vigtigt det er at have en god kondinationsevne. Uden god kondination er det svært at holde pusten, og at præstere så godt, som du ønsker. Her kan intervaltræning heldigvis hjælpe.

Intervaltræning er nemlig en yderst effektiv måde at forbedre sin kondination på. Når du træner i intervaller, kan du hurtigt opnå resultater og mærke, at du rykker dig. Og så giver det bare sådan en fed følelse i kroppen bagefter, når du har givet dig alt hvad du kan under træningen!

Udfordrende træning, som kan tilpasses personlige behov og ønsker

Nogle har måske den fordom om intervaltræning, at det er kedeligt, ensformigt og alt for hårdt. Men ligesom alle andre motionsformer, er intervaltræning noget, som skal læres. Når man så har styr på grundprincipperne bag intervaltræning og forstår hvordan træningen skal bygges op, bliver intervaltræning pludseligt til et fedt redskab i træningsplanlægningen!

Intervaltræning kan nemlig tilpasses personlige ønsker og behov, og kan derfor skræddersys til at passe til hver enkelt løber. Alt efter egne evner og lyst, kan intervallerne tilrettelægges efter længde og intensitet. Efterhånden som man bliver mere erfaren med intervaltræning, kan man øge sværhedsgraden og varigheden af de enkelte intervaller. Det er altså nemt at tilrettelægge intervaltræning efter egne ønsker, og dette er bestemt med til at gøre intervaltræning til så populær en træningsform.

Intervaltræning er let at få til at passe ind i en travl hverdag

En tredje grund til at intervaltræning er så populær er, at intervaltræning er utrolig let at få til at passe ind i en travl hverdag. Grundet træningsformens intensitet, kan du nemlig med intervaltræning på relativ kort tid få trænet igennem.

Dyrker du motion af anden form, er intervaltræning god at dyrke ved siden af. Intervaltræning øger din konditionsevne, og opbygger din udholdenhed. Når du dyrker anden træning udover intervaltræning, anbefales det at du regelmæssigt planlægger intervaltræning ind i dit skema. Træner du tre gange om ugen, kan du træne intervaltræning 1 gang om ugen; træner du fem gange om ugen, kan du træne intervaltræning 2 gange om ugen, og så videre.

Der er altså mange gode grunde til at tage intervaltræning op. Du forbedrer din kondinationsevne, styrker dit kredsløb og øger din udholdenhed. Du kan nemt tilpasse intervaltræning til dine personlige behov, og træningen er let at passe ind i hverdagen.