Kager med citron: De 5 bedste opskrifter

Citron og kage går rigtig godt hånd i hånd, fordi den friske smag fra citronen kan spille godt op mod den tunge og fede smag, der typisk er i kager. Mangler du inspiration til, hvilke kager med citron du kan bage, og vil du helst springe direkte til de bedste opskrifter, så får du her 5 gode opskrifter på kage med citron.

1. Fransk citrontærte

En fransk citrontærte – eller tarte au citron som den også kaldes – er en rigtig klassiker, når det kommer til kage. Den fine tærte med det smukke gule fyld og den pompøse marengs på toppen ser enormt indbydende ud, og det gør det til en af de allerbedste opskrifter, når det kommer til kage med citron. Denne version med en grov tærtebund med grahamsmel er helt sikkert en vinder, og anmeldelserne af den taler også for sig selv.

Opskriften her er fra Spis Bedre

2. Citron marengs roulade

Stort set al kage med citron ser virkelig lækkert ud bare ved første øjekast, fordi den gule farve fra citronen lyser helt op og lover en smagseksplosion i munden. Denne citron marengs roulade lover ikke citronsmag lige med det samme, men til gengæld flyder den over af lækkert fyld, der virkelig kan få tænderne til at løbe i vand. Rouladen består af en let dej, der fyldes med mascarpone og lemon curd.

Du finder opskriften hos Loui og Bearnaisen her

3. Citronkage med citronglasur

Kage med citron behøver ikke at være svært at lave for at være godt, og derfor får du også her en opskrift på en lækker, men meget nem kage med citron. Det er nemlig en helt klassisk skærekage, der har fået et strejf af citron og godt med citronglasur på toppen. Når du serverer kagen, er den god i tykke skiver, så der ikke mangler noget portionsmæssigt.

Find opskriften hos Maden i mit liv her

4. Citron cheesecake

Det er ikke al kage med citron, du behøver at bage, og derfor får du her også en opskrift på en frisk citron cheesecake, der ikke kræver tid i ovnen. Du skal dog alligevel have lidt tålmodighed med opskriften, da kagen skal have lov at sætte sig i nogle timer og helst natten over. Men slutresultatet bliver en yndig kage med en frisk gul gele på toppen.

Lær at lave citron cheesecake fra Frederikke Wærens her

5. Citronkage med marcipan og birkes

Skal du udfordre dine smagsløg, men samtidig forkæle dem ud over alle grænser, så er denne lækre skærekage, der er lavet med en kombination af citron, marcipan og birkes, en virkelig lækker kage med citron, der nok skal få dine smagsløg til at synge. Derudover indeholder opskriften også en fremgangsmåde til at lave de smukkeste citronchips, der kan pynte på toppen af din skærekage. Kagen er god saftig, og også denne version er med en omgang citronglasur på toppen, så du ikke mangler noget.

Opskriften er fra Spis Bedre, og du kan finde den lige her