Kylling marinade med citron: 5 bedste opskrifter

Kylling hører til i top-3 over de mest populære proteinkilder i de danske hjem. Men undertiden kan opfindsomheden blive sat på prøve, når retterne med kylling skal sammensættes og tilberedes.

Kniber det også med opfindsomheden hjemme hos jer, så frygt ej. Der er nemlig særlig én ingrediens, der kan tage kyllingekødet til nye højder. Citron har nemlig en utrolig kærkommen virkning på kylling, da kødet ofte virker med saftigt og smagfuldt efter et besøg af dens syrlige medspiller. Og du får her 5 af de bedste opskrifter med kylling marinade med citron.

1. Helstegt kylling med sprødstegt skind og citron, rosmarin og hvidløg

Der er ingen tvivl om, at kylling i sin helhed med sprødt skind er en gudespise. Og her taler vi ikke om den frituredyppede variant fra grillen, men om den lækre hjemmelavede en af slagsen. Tilsætter man smagsgivere som citron, rosmarin og hvidløg til ligningen bliver smagsoplevelsen desto større. Der er bare noget særligt ved kombinationen af det sprøde skind og den syrlige citron, der får tingene til at gå op i en højere enhed.

Vil du også lave lækker kylling med sprødt skind? Så tag et kig på opskriften her.

2. Kylling marinade med citron og honning

Honning og citron er et match made in heaven. Den distinkte sødme fra honningen komplementeres på fineste vis af den skarpe syre fra citronen. Tilsætter man kylling til mixet, bliver det bestemt ikke dårligere!

En hurtig marinade bestående af honning, citronsaft og salt og peber er ikke bare en skøn madoplevelse. Den hurtige tilberedningstid kan også være en virkelig lifesaver i hverdagen, når børn, ulvetime og spisetider skal gå op i en højere enhed.

Du finder den lækre opskrift på kylling marinade med citron og honning her.

3. Thai-kylling med spicy kokossauce

Danskerne er blevet mere og mere eventyrlystne i deres madvaner og inviterer gerne nye ingredienser indenfor i køkkenet. Heldigvis er de fleste supermarkeder klar på efterspørgslen, men skulle du gå forgæves efter tamarind-pasta og citrongræs i supermarkedet, kan de altid findes i asiatiske butikker.

I denne lækre ret er vi gået en smule fra den klassiske citron. I stedet er det citrongræs, der har indtaget den syrlige plads. Denne lækre ret anvender desuden limefrugter som det syrlige kick. Har du ikke lime på lager, kan almindelige citroner også anvendes.

Find opskriften på thai-kylling med spicy kokossauce her.

4. Kylling marinade med citron, sennep og persille

Lækker, saftig kylling med noter af sennep, citron og persille. Lyder det ikke himmelsk? Det bedste af det hele er, at retten kan forberedes dagen inden, så du let kan klare aftensmaden, når du kommer hjem fra arbejde. Kyllingen bliver nemlig kun endnu mere lækker af at stå i marinaden natten over – selvom 4 timer også kan gøre det.

Opskriften på lækker kylling marinade med citron, persille og hvidløg finder du her.

5. Græsk kylling marinade med citron, yoghurt, dild og hvidløg

Der er ingen tvivl om, at en lækker marinade kan ændre hele smagsoplevelsen af et stykke kød. Og marinader bestående af et surmælksprodukt er ingen undtagelse. I denne lækre opskrift fra Madbanditten er der smæk på smagen med både krydderurter, krydderier og frisk hvidløg. Og den cremede græske yoghurt samler hele smagsoplevelsen og efterlader kødet saftigt og velsmagende.

Find opskriften på den lækre, græske kylling marinade med citron her.