Rengøring af ovn med citron? Sådan gør du, og derfor virker det

Vi kender det alle sammen; rengøringen af ovnen er blevet udskudt lidt for længe, og resultatet er blevet, at rigtig mange gamle madrester har brændt sig fast og ikke er til at få af. Du kan få masser af rengøringsmidler til ovnen i supermarkedet, men mange af dem holder ikke, hvad de lover, og så bliver du skuffet og skal starte forfra igen. Det er dog muligt at bruge citron, der faktisk er lidt af et vidundermiddel, når du skal rengøre din ovn. Læs hvordan du rengør din ovn med citron her.

Citron og få andre ting kan hurtigt rengøre din ovn

Med få remedier, som du typisk har i hjemmet, kan du nemt få rengjort din ovn – også hvis du har masser af fastbrændte madrester, som du ikke har haft held med at fjerne før. Du skal blot bruge en skål, der kan tåle at komme i ovnen, vand og en citron.

Varm ovnen op til 50 grader. Klargør i mellemtiden din skål eller dit fad ved at hælde vand og citronsaft i. Sæt derefter fadet i ovnen og lad det stå i et par timer. Når det har stået i noget tid, er det super nemt at fjerne det snavs og de pletter, der måtte være i ovnen, og du behøver ikke engang at lægge mange kræfter i. Du behøver heller ikke en grov skuresvamp – du kan bare bruge en klud til at fjerne det.

Brug også citron til at rengøre mikrobølgeovnen

Det er ikke kun din almindelige ovn, der let kan gøres ren ved at bruge citron. Du kan også nemt gøre din mikrobølgeovn ren ved at bruge vand og citron. Du skal faktisk bruge de samme ting til mikrobølgeovnen som til ovnen.

Hæld et par deciliter vand i en skål, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Skær en citron over på midten, klem saften ud i vandet og læg de to halve stykker citron i skålen også. Lad skålen og citronvandet køre i mikrobølgeovnen i 3 minutter, eller indtil vandet koger. Lad derefter det hele stå i mikrobølgeovnen i 10 minutter, så dampen og citronen får lov til at arbejde. Herefter kan du let som ingenting fjerne snavs og madrester fra din mikrobølgeovn.

Citron er godt, fordi det er surt

Grunden til, at citron virker super godt som rengøringsmiddel, er, fordi det er så kraftigt og surt. Syren i citron er antibakteriel og antiseptisk, så du kan roligt bruge citron i stedet for skrappe kemikalier. På den måde gør du også miljøet en tjeneste, fordi citron ikke på samme måde er skadeligt for os som de mere kradse midler fra rengøringsafdelingen i supermarkedet.

Udover at kunne rengøre både ovn og mikrobølgeovn, kan du også bruge citron til at rengøre mange andre ting. Du kan for eksempel få dine kobbergryder eller -pander til at se næsten nye ud, når du bruger citron til at rengøre dem. Eller brug citron til at fjerne pletter og rester fra køkkenbordet.