Sød mad: 5 tips til at redde maden, der blevet for sød

Nogle gange går det rigtig godt i køkkenet, og maden smager lige som den skal, når du stiller den på bordet. Andre gange går det knap så godt, og oplever du ofte, at det ikke går den helt rigtige vej, når du laver mad, så har du sikkert også oplevet, at din mad er blevet for sød. Derfor får du her 5 tips til, hvordan du kan redde maden, når den er blevet for sød.

1. Tilsæt et skvæt balsamicoeddike

Når du står med for eksempel en sovs, der er blevet for sød, så kan det være svært at gennemskue, hvordan du fikser den. Og sovsen skal fikses, for det er ofte den vigtigste del af måltidet – i hvert fald i nogle familier. Oplever du, at din sovs er for sød, så kan du prøve at give den et skvæt balsamicoeddike, der er ret syrlig. Balsamicoeddike har en ret karakteristisk smag, så hvis din ret ikke kan bære smagen af balsamico, så skal du i stedet kigge mod et af de nedenstående tips.

2. Find citronsaft i køleskabet

De fleste mennesker har enten en rigtig citron liggende på køkkenbordet, eller også har de nyklassikeren autocitron (eller bare citronsaft på flaske, som det oftest kaldes). Det kan også bruges i en snæver vending, hvis det skal gå stærkt med at redde din mad, der er blevet for sød. Citronsaft er mest bare syrligt, så det går til det meste mad, og du behøver derfor ikke være nervøs for, om smagen passer til din ret.

3. Tør hvidvin kan redde dig

Tør hvidvin kan også redde dig, hvis maden er blevet for sød, og nej, det er ikke, fordi du skal drikke sorgerne væk og glemme alt om den fejlslagne madlavning. Tør hvidvin er nemlig også ret syrligt, og det kan derfor også bruges til at redde din ret, hvis du har tilsat for meget sukker eller lignende, så det er blevet for sødt.

4. Hvidvinseddike spiller godt op mod det søde

I tråd med ovenstående tip kan du også bruge hvidvinseddike, hvis din mad smager alt for sødt. Hvidvinseddike er også ret syrligt, og det kan hjælpe med at genskabe balancen i grundsmagene, hvis der er for meget i, som smager for sødt. Hvidvinseddike passer ligesom citronsaft også til det meste, og medmindre du tilsætter alt for meget, skal du ikke være bange for, at den vil overtage smagene i din mad.

5. Prøv dig frem med den eddike, du har derhjemme

Generelt kan du altid forsøge dig frem med forskellige eddiker, hvis du har lavet noget mad, der er blevet for sødt. Du behøver derfor hverken tage ud og købe balsamicoeddike eller hvidvinseddike, hvis det ikke er noget, du har i køkkenskabet i forvejen – hvis du har en anden slags eddike, så kan du også bruge det. Det er altså bare om at prøve dig frem og tilsætte en smule ad gangen, så du ikke overgør det.