Sommermad: 2020’s 4 bedste opskrifter til sommermad

Sommer er synonym med lyse aftenener på terrassen, mildt vejr og god mad. Sommeren 2020 har været en sommer som aldrig før, hvor der flittigt er blevet tilberedt sommermad rundt omkring i de danske køkkener. Mange har holdt sommerferie hjemme, og sommermaden har i 2020 fået et ekstra nyk. Vi har i artiklen her samlet 2020’s 4 bedste opskrifter på sommermad – som bestemt også kan tilberedes resten af året!

Sommermad er lig med friske salater

At være i Danmark om sommeren er skønt – og ikke blot på grund af vejret, når det nu engang arter sig. Om sommeren bugner supermarkeder og landevejsboder af friske danske afgrøder, som bare smager fantastisk. Og hvilken bedre måde at bruge friske danske afgrøder end i velsmagende sommersalater?

Sommeren 2020 har budt på spændende sommersalater, eksempelvis disse opskrifter, som indeholder spændende og friske ingredienser som vandmelon, granatæblekerner og æble.

Grillmad har været et sommerhit i 2020

Grillmad hitter altid om sommeren, og sommeren 2020 har ikke været en undtagelse. I 2020 har grillene været brugt flittigt rundt omkring på terrasserne og altanerne. Udover lækkert marineret kød og pølser, har det i år været en stor sommertrend at grille lækre grøntsager.

Auberginer, tomater, squash og majs har lagt på grillen rundt omkring i Danmark i sommeren 2020. Mindre kød og flere grøntsager har været en af de større grilltrends, og spændende madkombinationer har flittigt været afprøvet. På siden her finder du lækre opskrifter på grillmad med grøntsager, som du kan afprøve.

Fersk fisk er altid et hit

Sommermad er lig med friske og lette sommerretter. Og hvad er mere sommerligt end ferskfanget fisk? I Danmark har vi den luksus at være omgivet af hav, og der er derfor gode muligheder for at finde lokalfanget fisk i både supermarkeder, på det lokale torv marked og i fiskehandler.

Der findes tonsvis af lækre sommerretter som indeholder fisk. Hvad enten du er til laks, makrel, eller sejd, er der et stort udvalg af skønne opskrifter tilgængeligt online. På siden her finder du flere lækre opskrifter på friske sommerretter med fisk.

Skønne sommerdesserter

Danmark bugner af skønne friske afgrøder om sommeren, som også flittigt kan anvendes i desserter. Og hvad er mere lækker efter en skøn sommersalat eller måske en ret med fisk end en lækker sommerdessert proppet med frisk frugt?

Sommer i Danmark byder på frugt og bær i alle afskygninger, som kan anvendes i tonsvis af kombinationer. Prøv eksempelvis en dansk sommerklassiker som jordbær med fløde, eller eksperimentér med en panna cotta med hyldeblomst, hindbær og friske rosenblade. På denne side finder du mange skønne opskrifter på fristende sommermad.

Ja, der er mange gode muligheder for at tilberede skøn sommermad efter 2020’s allerbedste opskrifter. Udnyt de mange muligheder for at anvende friske ingredienser, eksperimentér med nye indslag på grillen, og slut hele gildet af med en lækker dessert.

Følg med på Citronen.dk, og find mange gode tips og tricks til at tilberede lækker og sund mad. Vi deler rundhåndet ud af vores bedste madidéer!