Syrlig salat: 5 tips til syrlige salater

En god salat til maden kan være med til at løfte middagen til et helt andet niveau, men salat kan også være rigtig kedeligt, hvis du spiser det samme igen og igen. Vil du prøve noget nyt, og er du glad for syrlige smag, så får du her 5 opskrifter på syrlig salat, som kan friske din middag op.

1. Syrlig vintersalat med grønkål

Mange danskere er efterhånden ved at få øjnene op for grønkål, der ellers ind imellem kan være udskældt for at være for grov og for sprød. Men grønkål i den rette kombination og tilberedt på den rigtige måde, kan være en fantastisk måde at få lidt grønt ind i måltidet, og denne salat gør det virkelig godt. Grønkålen er udover gulerødder og pekannødder akkompagneret af en syrlig dressing og syrlige æbler, så det skal nok blive en god, syrlig salat.

Opskriften er fra Det handler mest om mad, og den kan findes her

2. Salat med appelsin og kål

Denne salat kan også kaldes for appelsinsalat, og med sit store indhold af appelsiner, der både repræsenterer det sure og det søde, får du en fin syrlig salat, der ifølge forfatteren i særdeleshed passer godt sammen med stegt flæsk. Det er simpelthen, fordi salaten er et rigtig syrligt indspark til saltet og fedt kød. Denne opskrift lader dig helt selv vælge, hvilken slags kål du kunne tænke dig, så er du ikke til grønkål, eller er det ude af sæson, så kan du også vælge andre former for kål.

Det er Madens Verden, der har lavet opskriften, som findes her

3. Spinatsalat med citron og parmesan

Ja, det behøver faktisk ikke blive sværere end at sammensætte tre ingredienser, nemlig spinat, citron og parmesan og så i øvrigt tilsætte lidt olivenolie samt salt og peber. Det giver dig en skøn salat, der både er en syrlig salat, men som også er nem at lave. Og så kan den passe til rigtig mange forskellige ting, men den smager også så godt, at den sagtens kan spises for sig selv.

Opskriften på syrlig salat er fundet her hos Madbanditten

4. Grønkålssalat med granatæblekerner

Her får du endnu en opskrift på syrlig salat, der også indeholder grønkål. Men grønkål går bare rigtig godt sammen med syrlige ingredienser – for eksempel granatæblekerner, der både kan være sure og søde på samme tid. De sprøde kerner passer rigtig godt sammen med den grove grønkål og her også valnødder og tranebær. Dertil er salaten svøbt i en god vinaigrette, som du aldrig går helt galt i byen med.

Find opskriften hos Valdemarsro her

5. Rodfrugtssalat med syrlig dressing

Er du mere til rodfrugter end grønkål, så skal du ikke snydes for en syrlig salat. Denne er proppet med gulerødder og rødbeder, og så har den ellers fået et godt skvæt lime i dressingen, som kan balancere de grove rødder og deres søde smage. Der skal ikke mange ingredienser til salaten, så den er nem at lave.

Anne-Sophie Lahme har lavet denne opskrift