Syrlige desserter: 5 opskrifter på syrlige desserter

Desserter er ofte meget søde, og det kan også være rigtig lækkert. Men nogle gange trænger desserter bare lige til et syrligt pift, som balancerer retten en smule ud, så det ikke er hvinende sødt hver gang. Er du også til syrlig dessert, så får du her 5 syrlige desserter, der nok skal give dig godt med mundvand.

1. Pavlova med syrlig limecreme

Har du haft tændt dit fjernsyn på et tidspunkt i løbet af de seneste 10 år, så er du nok ikke kommet udenom Mette Blomsterberg, og hun står bag opskriften på en syrlig dessert med marengs og lime. Det bliver sammensat til en portionsanrettet pavlova med en syrlig limecreme og friske sødlige og syrlige hindbær, og denne kombination er perfekt til en varm sommeraften, hvor du gerne vil have lidt sødt, men du også gerne vil have noget friskt.

Find opskriften her

2. Citrontærte

Det er næsten blevet en klassiker, når det kommer til syrlig dessert, og den smukke og lækre tærte stammer fra Frankrig, hvor de kalder den tarte au citron. Det er en skøn kombination af en sprød tærtebund, en syrlig citroncreme, der også er enormt smuk med dens intense gule farve, og hele herligheden er toppet med et overdådigt lag af marengs, der let bliver brændt med enten en gasbrænder eller en hurtig tur i ovnen under grill.

Valdemarsro har lavet opskriften, som du finder her

3. Citronfromage som oldemor lavede den

En anden syrlig dessert, der i hvert fald er en klassiker, er citronfromage, der ikke var til at komme udenom i hverken 70’erne og 80’erne. Desserten har også gjort comeback de seneste år, og det er nok i særdeleshed, fordi mange husker tilbage på en barndom, hvor der er blevet serveret citronfromage til dessert. Denne opskrift på citronfromage er lavet fuldstændig, som din oldemor ville have gjort det, og det er Alt.dk, der har været en tur i gemmerne for at finde ingrediensliste og fremgangsmåde.

Læs opskriften her

4. Rabarberkompot med jordbær, makroner og hvid chokoladecreme

Det er ikke kun citrusfrugter, der har eneret på at blive brugt til syrlig dessert, og der findes også lækkerier i den danske natur, der kan bruges, når du vil servere en syrlig dessert for gæster eller bare dig selv. For eksempel er rabarber en lækker ting at tilsætte til desserter, og med dens karakteristiske syrlige smag, bliver du med det samme mindet om smagen af sommer – især i denne opskrift, hvor rabarber er i skøn forening med jordbær, makroner og hvid chokolade.

Find opskriften hos Spis Bedre her

5. Isdessert med lime og mynte

Den sidste dessert kommer nok til at henlede tankerne på en drink med rom, men ikke desto mindre er det bare en syrlig dessert med lime og mynte. Konsistensen på denne isdessert er lidt som en tyk smoothie, og den er genial til varme sommeraftner i haven eller på altanen med familie og venner.

Julie Bruun har lavet opskriften, som du finder her