Vand med citron: Derfor bør du drikke citronvand

Det er et godt gammelt husråd, at det er sundt for dig at drikke varmt vand med citron om morgenen, og gennem de seneste år er det igen blevet populært hos nogle at starte dagen ud med en frisk omgang citronvand. Men der er faktisk mange gode grunde til at drikke vand med citron, og det kan du læse mere om her.

Vand med citron kan give dig C-vitaminer

Citrusfrugter er generelt kendt for at være propfyldt med C-vitaminer, og citronen er ingen undtagelse. Drikker du vand med citron får du derfor indtaget flere C-vitaminer, end hvis du ikke gjorde. C-vitaminer er gode for mange ting, og blandt andet hjælper de med at holde immunforsvaret i gang. Immunforsvaret er som bekendt den mekanisme i kroppen, der sørger for, at du kan modstå sygdomme, når de kommer ind i kroppen. C-vitaminer er også gode i forhold til at reducere træthed og udmattelse, så hvis du får nok C-vitaminer, kan du opleve, at du ikke bliver ligeså træt og udmattet i løbet af dagen, som hvis du ikke fik C-vitaminer. Du kan sagtens tage C-vitaminer i piller, men den bedste måde at få tilstrækkeligt med vitaminer er ved at spise kost, hvor C-vitaminer indgår, og det kan du for eksempel gøre ved at drikke vand med citron.

Du får flottere hud ved at drikke vand med citron

Flere bloggere sværger til et glas varmt vand med citron om morgenen, og det er blandt andet, fordi vand med citron er med til at gøre din hud flottere og glattere. Igen er det C-vitaminerne, der gør vand med citron til et vidundermiddel, for nogle mener, at C-vitamin er med til at reducere mængden af rynker over tid og i øvrigt nedsætte mængden af skade fra solen i huden. Om det virker, må du selv prøve af, men som sagt er der altså mange, der allerede drikker vand med citron fra morgenstunden af, blandt andet fordi det muligvis har en effekt på din hud.

Vand med citron kan hjælpe din fordøjelse og meget mere

Hvis du vil gøre dine tarme en tjeneste, så er det også værd at drikke vand med citron. Det er et gammel ayurvedisk trick, og vand med citron skulle eftersigende være med til at sætte gang i tarme og fordøjelse, hvis du starter dagen ud med det. Vand med citron skulle ifølge Ayurveda-traditionen også være med til at forebygge ophobning af toksiner i kroppen.

Vand med citron hjælper med flere ting, for eksempel får du også friskere ånde af at drikke vand med citron. Nogle mener også, at vand med citron booster forbrændingen og stabiliserer blodsukkeret, så der er altså rigtig mange fordele forbundet med at drikke vand med citron. Hvis du ikke tror på, at det har en sundhedsgavnlig effekt, så kan du i hvert fald ikke komme udenom, at vand med citron er enormt forfriskende, og det er en lækker måde at starte dagen på eller friske dig op om eftermiddagen eller aftenen.